SHAPE - Rubber dam step by step

Este dificil sa izolez cu diga? Da, la primele incercari. Imi aduc aminte ca prima mea izolare a durat vreo 20 de minute. Apoi, cu cat am izolat mai mult, cu atat timpul s-a redus considerabil si dupa cateva luni m-am intrebat: “ Oare cum am reusit sa lucrez inainte fara diga?”

Pentru cei care sunteti la inceput, sugestia mea este sa incepeti cu o izolare simpla - cavitati ocluzale, tratamente endodontice. Dupa ce va obisnuiti cu pasii, veti simti nevoia sa izolati tot mai frecvent.

Nu pierd mult timp cu izolarea? Cu siguranta da, aceasta este impresia la inceput. Chiar apare senzatia ca ar fi inutil. In timp, prin perseverenta, vor incepe sa apara si avantajele - vizibilitate crescuta a campului operator atat pentru medic cat si pentru asistenta, siguranta ca adeziunea este mai buna, viteza de lucru, refacerea a unui nr mai mare de restaurari intr-o sedinta, etc.

Acest tutorial prezinta izolarea cu diga a unui sextant folosit pentru restaurarile adezive cu compozit precum si la cimentarea coroanelor si fatetelor.

Izolarea a fost realizata cu folie de diga heavy Nictone si s-a utilizat o clema fara aripioare 27N Hu-friedy. Inversiunea a fost realizata prin trei tehnici diferite - uscare cu aer, cu ata dentara si cu ajutorul unei ligaturi cu ata dentara (fiecare explicata in acest articol)


BENEFICII TUTORIAL:

• Te invata sa izolezi cu diga simplu si usor in cazuri clinice de dificultate usoara si medie

INFORMATII:

Lector: Dan Lazar
Limba: English

 
VOI AFLA DESPRE
• modul de preparare a unei fatete partiale
• izolarea cu diga a unui sextant
• cele 3 tipuri de inversiune
• izolarea folosind tehnica clemelor fara aripioare
UTIL PENTRU
• medici stomatologi
• studenti la stomatologie
Lazar Learning Focus Dental Photography



Dan LAZAR

FOCUS | Tutorial video


Clinica Lazar, Oradea

Oradea, B.P. Hașdeu 22,
41003 - Romania


LIMBA: English


lazarlearning@gmail.com       +40 359 430 400

GRATUIT

Acest material video este disponibil gratuit pentru dumneavoastra.